מתכון לאפיית קפקייקס - רעיונות לעיצוב קפקייקס למסיבות
קפקייקס פרושן עוגות בגודל כוס או עוגות ספל, הפכו פופולריות מאד בשנים האחרונות בארץ.
בארה"ב, יש להן מקום של כבוד והן מוכרות. פופולריות ואהובות מזה שנים רבות.
אצלנו בחדר החלומות, אנו מקשטות אותן בימי הולדת ובמסיבות עם הילדות,
השנה ערכנו סדנאות אמהות/סבתות/נכדים, בכרמיאל, בכפר סבא, וברעננה,
וקישטנו קפקייקס בקצפת ובבצק סוכר.
המצרכים - מתכון לקפקייקס קלים וקלילים:
1 כוס סוכר
5 ביצים מופרדות
1.5 כוס קמח
1 חבילת אבקת אפיה
1 חבילת סוכר וניל
1 כפית תמצית וניל
קליפת לימון מגוררת
אפשר להוסיף - חמוציות,
אגוזים (לא מתאים לילדים מתחת לגיל 5)
שוקולד צ'יפס - לבחירתך כמובן
הפרידי את הביצים, הקציפי חלבונים עם סוכר, הוסיפי בהדרגה חלמונים לקצף,
ערבבי את כל היבשים בשקית,
הדקי את הקצוות וערבבי היטב בתוך השקית.
הוסיפי בהדרגה את היבשים לקצף בתנועות עטיפה.
מלאי שרוולי עוגות, או כוסיות קפקייקס משומנות קלות עד 3/4 מגובהן,
הכניסי לתנור שחומם מראש, אפי ב- 180 מעלות, כ15-25 דקות,
עד שהקפקייקס יזהיבו וקיסם יצא יבש ללא פרורים.
קשטי בקצפת רק אם אוכלים אותן זמן קצר לאחר ההכנה,
או בקרם חמאה, שאפשר להחזיק מחוץ למקרר.
קררי היטב במקרר, קשטי בקישוטי בצק סוכר מספר דקות לפני
ההגשה. (הקצפת עשוייה מהרבה נוזלים ובצק סוכר נרטב וסופח אליו לחות, ונעשה רך ונוזלי).
אופציה אחרת היא להניח על הקפקייק פרח גדול שטוח מבצק סוכר.
או פשוט לעטוף אותו בבצק סוכר.
אין להחזיק בצק סוכר במקרר - הוא נרטב !