קפקייקס לימון שהכנתי ליום הולדת חד קרן, ועם יהב המתוקה שבאה
ליום כיף עם סבתא ליום כיף
את מתכון הקפקייס בטעם לימון האלה, לקחתי מספרה של מרתה סטיוארד, וערכתי מס' שינויים קטנים כדי להתאים
אותו למוצרים ולטעמים שלנו. המתכונים האמריקאים הרבה הרבה יותר מתוקים ודחוסים משלנו. הילדים בארץ ממש לא
אוהבים קרם חמאה בעוד שם הם רגילים לכמויות אדירות ממנו.
החומרים הדרושים:
- 3 כוסות קמח
- 1 כף אבקת אפייה
- מעט מלח
- 1 כוס 220 גר' חמאה בטמפ' החדר
- 1.5 כוס סוכר (אחד וחצי)
- 4 ביצים
- 2 כפות קליפת לימון מגוררת
- 2 כפות מיץ לימון טרי
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 גביע יוגורט
אופן ההכנה:
1. חממי תנור לחום 160 מעלות
2. הכיני גביעי נייר לקפקייקס בתוך תבנית שקעים
3. במקסר ערבבי חמאה עם הסוכר לקרם בהיר.
4. הוסיפי ביצים בזו אחר זו, תוך כדי ערבוב.
5. הוסיפי את הקמח אבקת האפייה מלח (רצוי לערבב אותם היטב לפני ההכנסה למיקסר)
לסרוגין יחד עם היוגורט ב- 3 פעמים.
6. הוסיפי את מיץ הלימון ואת קליפת הלימון וערבבי היטב.
7. חלקי לגביעי הנייר
8. אפי כ-15 עד 20 דקות עד אשר הקפקייקס מזהיבים - אפשר לנעוץ קיסם כדי לבדוק אם הם יבשים ולא נדבקים פרורים לקיסם.
אפשר להקפיא, או לשמור במקרר.
באם את רוצה לקשט אותם בקצפת צבעונית כמו שאני עשיתי, עשי זאת בסמוך מאוד לזמן ההגשה.
בהצלחה :)
אשמח אם תגיבי כאן למטה או תשתפי בפייסבוק שלך. מוזמנת להרשת לרשימת התפוצה שלי כאן מימין, לקבלת מתכונים ורעיונות לימי הולדת.
צריכה מתכון נוסף?
את מוזמנת תמיד לכתוב לי כאן, או בקבוצת הפייסבוק שלי.
https://www.facebook.com/groups/yomhuledt.mom/